Új főszerkesztője van a HVG-nek

A hetilap integrált szerkesztősége élén január 1-től Sztaniszláv András áll.
Január 1-től közös főszerkesztővel, integrálva folytatja tevékenységét a HVG print és online szerkesztősége. A kiadó vezetője Sztaniszláv Andrást nevezte ki főszerkesztőnek – írja a HVG Online. Sztaniszláv 35 éves kommunikációs szakember, Bristolból tér vissza, ahol a város vezetésének a megbízásából az Európa Zöld Fővárosa 2015. projekten dolgozott. Bristol elnyerte a címet. Sztaniszláv korábban csaknem tíz éven át a PersonaR Kommunikációs Tanácsadó Kft. vezető partnere volt, ahol stratégiai PR-tanácsokat adott magyar és nemzetközi cégeknek. A Szegedi Tudományegyetemen végzett, újságírást és médiamenedzsmentet tanult, majd vendéghallgató volt a University of California (Berkeley) Graduate School of Journalism szakán, ahol oknyomozó újságírás, sportújságírás és magazinkészítés képzésen vett részt.

Az új főszerkesztő feladata – írja a HVG Online – a szerkesztőségi integráció megvalósítása lesz. Ezen belül a hetilap és a hírportál stratégiájának összehangolása, a szükséges változtatások végrehajtása, a HVG tartalomszolgáltatási tevékenységének megerősítése, bővítése áll majd munkája középpontjában. Az új főszerkesztő hangsúlyozta: „Az én feladatom tovább építeni a HVG és a hvg.hu tekintélyét, és a házban lévő hatalmas tudásra építve az új viszonyok között biztosítani e termékek sikeres működését minden platformon."

Sztaniszláv kiválasztásánál a print és internetes tudás mellett fontos szempont volt a nemzetközi tapasztalat és kapcsolatrendszer, a sokoldalúság, az innovatív gondolkodás és a politikai függetlenség is. A HVG történetében, ahol az elmúlt évtizedekben többnyire házon belülről választottak vezetőt, mindenképpen újszerű megoldás született – mondta a kiadó vezérigazgatója.

Sztaniszláv kinevezése a HVG Zrt. új egyedüli tulajdonosának, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt.-nek a határozatával válik hatályossá, amely a múlt héten a tulajdonosok jóváhagyását és a német tisztségviselők távozását követően vette át a kiadó irányítását. A HVG Zrt. egyszemélyes részvénytársaságként működik tovább, vezérigazgatója továbbra is Szauer Péter lesz – zárul a HVG Online cikke.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.