Új épületben a Debreceni Járásbíróság

Az adófizetők pénzéből 2 milliárd forintot fordítottak a Debreceni Járásbíróság új, ma átadott épületére. Handó Tünde, az OBH elnöke a kormánynak mondott köszönetet.

Átadták ma a Debreceni Járásbíróság új, kifejezetten bírósági célra kialakított, mintegy 10 ezer négyzetméteres épületét, ahol öt szinten harminchárom tárgyalóteremben zajlik az ítélkezési munka. Az épület terveit a már korábban átadott Debreceni Ítélőtábla tervezője, Koller József Pro Architectura- és Ybl-díjas építész készítette.

A létesítmény kivitelezője a HUNÉP Zrt. volt, amely 2014. év elején kezdett hozzá a munkához, a műszaki átadás idén áprilisban történt, így a járásbíróság a régi, Iparkamara utcai épületből a nyár folyamán már átköltözhetett az új, Arany János utcai komplexumba.

Az új épület avatásán részt vett Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, aki azt mondta: egy ilyen jellegű létesítménynek az ügyfelek és az ügyek iránt érzett figyelmességet és tiszteletet kell sugároznia. Handó Tünde köszönetet mondott a kormányzatnak azért, hogy 25 százalékkal megemelte a bíróságok költségvetését, hiszen - mint mondta - ebből a forrásból sikerül méltó környezetet kialakítani az ügyfelek számára. 

Beszédének végén az OBH elnöke az épületért még egyszer köszönetet mondott a kormánynak, majd a debreceni városvezetésnek, a tervezőnek, a kivitelezőnek, s mindenkinek, akinek része volt a munkában. Handó Tünde nem szólt róla, de a járásbíróság épülete a magyar adófizetők pénzéből valósulhatott meg: az adóforintokból összesen mintegy nettó 2 milliárd forintot fordítottak erre a célra. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.