Ügynökvád: megszólalt az elhárító tiszt

Vigyázzon Major századossal! – idézett egy főtisztet a hétvégén Simicska Lajos. Megpróbáltunk utánajárni, miért is kellett vigyázni az elhárító tiszttel.

A Népszabadságnak sikerült elérnie azt az elhárító tisztet, akiről Simicska Lajos tett említést, amikor a hétvégén ügynökmúlttal vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt.

Simicska a Mandinernek adott interjúban azt mondta: amikor Zalaegerszegre vitték katonának, egyszer Pallos őrnagy berendelte magához. "Az asztalán tíz centi vastag akta volt. Rólam. 22 éves koromra már ennyi összegyűlt. Az őrnagy aztán felolvasott a jelentésekből. Olyanokat is tudtak például, hogy mit mondtam a középiskolai osztálykirándulásokon. A hadseregnél is célszemély voltam, ez kiderült a többi jelentésrészletből. Azzal fejezte be, hogy vigyáznom kellene magamra, az egyetem így bizony veszélyben lehet. Simicska azt állította, a tiszt felhívta a figyelmét arra, hogy vigyázzon Major századossal, az elhárító tiszttel.

Megkerestük Major Mihályt, aki elmondta: Pallos Attila már nem él, ő pedig tud titkot tartani.

– Ebben az ügyben nincs nyilatkozni valóm, mert nem az én asztalom – mondta a Népszabadságnak Major Mihály. – Hogy Simicska Lajos mire emlékszik, az az ő dolga.

Az elhárító tiszt hozzátette: erre ő Zalaegerszegről nem láthat rá.

Orbán: A személyes sértettség beszél Simicskából

A Hír24 megkérdezte Orbán Viktortól, írt-e ügynökjelentést Simicska Lajosról katonakorukban, mint ahogy azt a médiavezér állította. A kormányfő válaszát itt olvashatják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.