Ügynökök: Ungváry Krisztián pert nyert Kiss ellen

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és megállapította, hogy Ungváry Krisztián és a lap nem állított valótlan tényt Kiss László alkotmánybíróról az Élet és Irodalom 2007. május 18-i számában megjelent: "Egy eljárás genézise: a Dialógus Pécsett" című cikkben.

Kiss László 23 pontban kérte marasztalni alpereseket és 5 millió forint nem vagyoni kártérítésre kérte kötelezni az ÉS-t és Ungváry Krisztiánt. Az alkotmánybíró elsőfokon hét pontban és 3 millió forint kártérítésben lett pernyertes.

Ezt az ítéletet változtatta meg a Fővárosi Ítélőtábla és megállapította, hogy - idézzük - Kiss László mint egyetemi párttitkár-helyettes "hivatalos kapcsolat"-nak tekintendő, bizalmas jelentéseket írt, ezért nem keltett a lap és a szerző hamis látszatot, amikor ezt a tevékenységet az ügynöki tevékenységhez hasonlónak minősítette.

A Fővárosi Ítélőtábla leszögezte, hogy felperes alkotmánybíróként közszereplőnek minősül, ezért az átlagosnál nagyobb mértékben köteles elviselni a vele szemben az előző rendszerben folytatott politikai tevékenységéről kifejtett és valós alapokon nyugvó véleményeket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.