'Ugyanaz a gyűlölet ölt Tatárszentgyörgyön és Olaszliszkán'

Koszorút helyezett el Tatárszentgyörgyön a négy évvel ezelőtt származása miatt meggyilkolt Csorba Róbert és kisfia sírjánál a Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárság helyettes vezetője. Az államtitkárság közleményében az olvasható: "az áldozatokat meg kell védeni, akár gyermekek, akár idősek, akár bűnösök, akár ártatlanok, akár romák, akár nem romák, akár magyarok, akár nem."

Négy évvel ezelőtt azért kellett meghalnia egy gyermeknek Magyarországon, mert roma gyerek volt - olvasható a Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárságnak a tatárszentgyörgyi brutális kettős gyilkosság évfordulóján kiadott közleményében, ami emlékeztet rá, hogy a tragikus eseményt újabb gyilkosságok követték más falvakban roma származású gyerekek, nők és férfiak ellen.

"A tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulójáról minden évben megemlékezünk. Nem felejtjük el ezeket az áldozatokat, és teljes elszántsággal hangsúlyozzuk: nem tűrünk el semmilyen gyűlöletből fakadó bűncselekményt Magyarországon! Még mielőtt bárki értékesebbnek tekintené az egyik életet a másiknál, kijelentjük, Tatárszentgyörgy, Nagycsécs és Olaszliszka áldozatai ugyanannak a gyűlöletek az áldozatai, és ugyanúgy jár nekik az igazságtétel" - fogalmaz a közlemény.

Az államtitkárság állásfoglalása szerint minden ember élete egyformán fontos, akár Tatárszentgyörgyön, akár Olaszliszkán, akár Nagycsécsen éri támadás az emberi életet, az emberi méltóságot. "A mérce ugyanaz kell, hogy legyen. Az áldozatokat meg kell védeni, akár gyermekek, akár idősek, akár bűnösök, akár ártatlanok, akár romák, akár nem romák, akár magyarok, akár nem. A bűnösöket pedig meg kell büntetni jogállami eszközökkel."

A közleményben szerepel, hogy Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár az államtitkárság munkatársainak küldöttségével a tatárszentgyörgyi gyilkosság évfordulója előtti napon az áldozatok, Csorba Róbert és kisfia, Robika sírjánál koszorút helyezett el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.