Tűzzel tiltakozott a Jobbik a földárverések ellen Kaposváron

Elégették Somogy területfejlesztési koncepciójának egy-egy példányát a Vármegyeháza előtt a Megyei Közgyűlés Jobbikos tagjai, hogy így tiltakozzanak az állami földek elárverezése ellen, tudtuk meg a sonline.hu tudósításából.

Kesztyűs Attila elmondta: a Fidesz megvalósítja a falurombolást, a megélhetést és a földet elveszik a vidékiektől. Gombai Győző szerint a hűbéri társadalom újbóli kiépítése zajlik, és olyan Fidesz közeli oligarchák szereznek földet, akiknek semmi közük sincs a földműveléshez. Rinyaszentkirály és Somogybabod példáján azt bizonygatta, hogy a nagybirtokok kialakulása káros hatású.

Takács Richárd szerint aprópénzzel fizetett strómanokkal lehet csalni a liciteken. A párt adatai szerint Ádánd környékén egy férfi 290 hektárt vett meg 685 millió forintért, egy somogyvári házaspár 325 hektárhoz jutott 560 millióért, és egy kaposvári önkormányzati képviselő is bevásárolt 90 millióért. Külföldi, belga és olasz tulajdonosok földvételét is emlegette a Lábod és Nagyatád környéki árveréseken.

A demonstrációra Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes elnöke ekképp reagált: A Jobbik magát somogyinak valló országgyűlési képviselője és a párt megyei közgyűlési tagjai látványosnak szánt performansz keretében égették el Somogy megye területfejlesztési koncepcióját, azt a tervet, melyet egyébként ők maguk is megszavaztak. Azt a tervet, mely 43,5 milliárd forinttal segíti a következő években a somogyi embereket, a települések fejlődését, a munkahelyek létesítését megalapozó beruházásokat . A Jobbik ezzel deklaráltan szembefordult Somogy megyével és saját szavazóival is, folytatta Jakó. Miközben állandóan a szebb jövőről papolnak, egyértelművé tették, hogy mindenkitől elvennék a felemelkedés lehetőségét. Fogalmuk sincs, miről is beszélnek, és arról sem, hogy mit jelent a területfejlesztés és mit a vidékfejlesztés. Nemrég akasztófát állítottak Kaposvár főterén, ma pedig „ csak " egy, a megye életét és jövőjét meghatározó dokumentumot égettek, de vajon mi lesz a következő? Könyvet égetnek vagy lesöprik a padlást? – kérdezte Jakó Gergely.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.