Tuzson szerint Magyarország nem tudná ellátni a kvóta alapján érkező migránsokat

Magyarország nem tudná ellátni, eltartani a kötelező uniós kvótarendszer alapján ide küldött migránsokat - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a szerda este a Heves megyei Lőrinciben tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.
Tuzson Bence kijelentette: jogszerűtlen, célszerűtlen és veszélyes a kötelező betelepítési kvótarendszer. "A Juncker-kvóta" rossz, hiszen ez alapján évente 15 ezer ember érkezne, ami a családegyesítésre is figyelemmel, öt év alatt szegednyi embert jelentene - tette hozzá.

Kifejtette: Magyarországon sem az oktatási, sem a szociális rendszer, sem pedig a gazdaság nincs felkészülve a kvóta alapján betelepítendő emberek fogadására, ellátására. Tuzson Bence azt mondta: a kötelező betelepítési kvóta azért jogszerűtlen, mert Magyarország semmilyen megállapodást nem írt alá, amely alapján el kellene fogadnia egy ilyen döntést. Ugyanakkor célszerűtlen is, hiszen ennek révén nem lehetne leállítani a Magyarországra, illetve az Európai Unióba beáramló embereket - tette hozzá.
Az államtitkár kitért arra, hogy a kvótarendszer veszélyes is: "elteríti a terrorizmus veszélyét egész Európában, veszélyeket rejt a bűnözés tekintetében és veszélyezteti Magyarország gazdasági rendszerét".

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy "sem a kultúránkat, sem a gazdaságunkat nem érinteni pozitívan ez a bevándorlási hullám". Látható, mennyire nehéz a beilleszkedés, elég a németországi gazdasági bevándorlókra, vagy Franciaországra gondolni - fűzte hozzá az államtitkár.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.