Tűzijáték félpénzből: 150 millió jut az augusztus 20-i ünnepségekre

A kormány idén a szokásos összeg feléből, mintegy 150 millió forintból rendezi meg az augusztus 20-i ünnepségeket - jelentette be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben péntek délután tartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: augusztus 20-ról méltón emlékezik meg az ország, ám szerényebb lesz az ünnep. Az elmúlt években 300 millió forint körüli összegbe került az ünnepség megrendezése, idén ennek az összegnek a felét fordítják erre, 150 millió forintba kerül majd a tűzijáték és a hozzá kapcsolódó rendezvények sorozata - mondta, hozzátéve: elfogadták annak a szombathelyi vállalkozónak a felajánlását, aki bruttó 70 millió forintból rendezi meg a budapesti tűzijátékot.

Nagy Anna kormányszóvivő emlékeztetett: a kormány saját elhatározása és egy civil kezdeményezést követően úgy döntött, hogy az ünnepséget jóval szerényebb költségvetésből rendezi meg. A fennmaradó összeget az árvíz sújtotta térségek közintézményeinek felújítására fordítja a kormány - közölte a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.