Tűzijáték-stop augusztus 20-án

Harmadannyi tűzijátékot rendeznek az idén, mint a tavalyi augusztus 20-i ünnepségeken. A legtöbb önkormányzat takarékoskodni kényszerül és a pirotechnikán spórol.

A nagyvárosokat - Pécset, Miskolcot, Szegedet és Békéscsabát - követően az elmúlt napokban többszáz kistelepülés önkormányzata is úgy döntött, hogy takarékos ünnepet rendez augusztus 20-án. A legtöbben a tűzijátékon spórolnak.

Államalapítás ünnepe tavaly
Tűzijáték, tüzijáték, augusztus 20. államalapítás ünnepe

S ezzel végső csapást mérnek sok kisebb pirotechnikai cégre. A korábbi években ígéretesen fejlődő piac ugyanis a válság óta folyamatosan szűkül. A legnagyobb megrendelőnek számító önkormányzatok visszakozása sok vállakozás végét jelentheti - írja mai számában a Napi Gazdaság.

Bár a tűzijáték-stopot elsőként meghirdető Pécs önkormányzata az árvízkárosultak megsegítésére költi a tűzijáték árát, az önkormányzatok többsége saját maga miatt takarékoskodik.

Nem maradnak viszont esti látványosság nélkül a balatoni települések lakói és nyaralói, mivel a helyi önkormányzatok többsége az idén is rendez tűzijátékot. A költségek azonban nem haladhatják meg a tavalyi keretet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.