Tűzifaakció az árvízkárosult családoknak

Felsőzsolcán, Ónodon és Sajóládon 1,5 millió forintnyi, csaknem 50 tonna tűzifát oszt szét február 8-án a Katolikus Karitász az árvízkárosult családoknak.

A Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász a tavaly tavaszi árvíz óta folyamatosan dolgozik a károsult családok megsegítésén, otthonaik felújításán, mindennapi életük újrakezdésén. A szervezet munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a biztosítással nem rendelkező rászorultakra.

Az árvízi károk hivatalos felmérése után Felsőzsolcán több száz család maradt segítség nélkül. A Karitász így az eredetileg vállaltakon túl további 200 ház felmérését és rendbetételét vállalta. A segélyszervezet eddig összesen 478 házat újított fel Észak-Magyarország 18 árvíz sújtotta településén.

A felújítási munkák mellett a szervezet karácsonyi ajándékozással is segített a bajba jutott több száz családnak, melyeknek karácsonyfát, ajándék- és élelmiszercsomagokat, s az ünnepi asztalra való pulykát osztott szét.

A téli hideg további feladatokat ad a Karitász munkatársainak, hiszen sok család házában még nem, vagy alig lehet fűteni. Február 8-án három településen, Felsőzsolcán, Ónodon és Sajóládon összesen 1,5 millió forintnyi, csaknem 50 tonna tűzifát oszt szét a szervezet mintegy 80 rászoruló családnak.

A segélyakció délelőtt 10 órakor Felsőzsolcán, a Rózsa utca 14-15. szám alatti ház előtt kezdődik Écsy Gábor országos karitász igazgató jelenlétében. A tűzifát onnan indulva egy kamionról fogják az érintett házak előtt letenni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.