Tüntettek a Király utcai bérlők

A VII. kerületi képviselő-testület feloszlatásáért tüntettek hétfőn a Király utcai önkormányzati bérházak bérlői. A kerület azt ígéri, hamarosan új feltételekkel ír ki hasznosítási pályázatot a panamaügyekben érintett házakra. A tüntetést annak a vállalkozónak a rokona szervezte, akit elsőként tartóztattak le, majd engedtek ki az előzetesből vádalku keretében.

A VII. kerületi képviselő-testület feloszlatásáért tüntettek a Király utca 25., 27. és 29. szám alatti épületben lakó bérlők. A demonstrációt Nagy László, a bérlők képviselője szervezte, arra hivatkozva, hogy „az ingatlanpanamák miatt már nem bíznak a kerület vezetőségében, ráadásul a bérlők már öt éve bizonytalanságban élnek".

Gergely József, Erzsébetváros szocialista alpolgármestere lapunknak azt mondta, túlzottnak tartja a bérlők azon igényét, hogy másfél milliárd forintot meghaladó összeget követelnek az épületek elhagyásáért. Szerinte reálisabb, a piaci árakat jobban figyelembe vevő igénnyel kellene előrukkolniuk, ennyiért ugyanis aligha találnak komoly jelentkezőt.

Az alpolgármester hozzátette, az önkormányzat kész arra, hogy a korábbihoz képest megváltoztatott feltételekkel írjon ki hasznosítási pályázatot az épületekre. Erről a következő napokban tárgyalnak a bérlők képviselőivel, ha ők elfogadják, az új pályázat kiírásáról jövő héten dönthet a képviselő-testület.

Mint lapunk beszámolt róla, több mint egy tucat bérház panamagyanús hasznosítása miatt nyomoz a főügyészség, az ingatlanügyek miatt február óta van előzetes letartóztatásban Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere. Az egyik első letartóztatott Nagy György, a kerületben ismert, és a reménybeli befektetők nevében a lakókkal tárgyaló vállalkozó volt, információink szerint a bérlőket tiltakozásra hívó képviselő az ő unokatestvére. Ő volt a képviselője annak a Király 27 Kft-nek is, amely - mivel az önkormányzat végül visszalépett a hasznosítástól - négyszázmillió forint kártérítést követel a kerülettől.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.