Tüntettek a cafeteria-adóemelés ellen is

A kafetéria juttatások tervezett adóemelése ellen demonstrált a Vasas Szakszervezeti Szövetség hétfőn délután a parlament előtt.
Balogh Béla, az érdekképviselet országos elnöke a demonstrációt követően az MTI-nek elmondta, hogy Budapesten kívül több vidéki városból, így Kecskemétről, Dunaújvárosból, Gyöngyösről is jöttek szakszervezeti tagok, körülbelül 1500-2500 ember volt jelen a megmozduláson.

Hangsúlyozta, hogy a nyomott magyar bérek mellett jelentős érvágás lenne a munkavállalók részére a cafetéria-juttatások tervezett mértékű megadóztatása, mint fogalmazott, sokan az Erzsébet utalvánnyal teszik az asztalra a mindennapi kenyerüket. Sérelmezte, hogy a törvénytervezettel kapcsolatban senki nem egyeztetett velük, nem volt érdemi párbeszéd. „Ezért úgy gondoltuk, hogy eljövünk és bekiabálunk, hogy mi a gondunk" - mondta.

A tüntetéssel egyidőben tartott sajtótájékoztatón Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a cafetéria adóterhe nem változik jövőre. Az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosításokat ismertetve a politikus közölte, a változás annyi lesz, hogy a juttatás felső határa 450 ezer forintra csökken, és a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.