Tüntetni mennek a híd lábához a póruljárt munkások

Demonstrálnak a nyáron átadott Megyeri híd mintegy 50 "harmadik lépcsős" alvállalkozóinak képviselői a hídon pénteken délelőtt, elmaradt járandóságaik kifizetése érdekében - közölte Horváth László szervező.

A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Artjob Kft. termelési igazgatója elmondta, hogy a demonstrálók  pénteken fél 11-től gyülekeznek a 2. számú főút híd alatti  parkolójában, majd 11 órakor felvonulnak a híd déli gyalogjárdájára. A rendőrség az úttestre nem, csak ide adott engedélyt a  demonstrációra. A szervező 50-100 személy megjelenésére számít, akik a pórul járt vállalkozókat képviselik, illetve azok alkalmazottai.

A Ganz Acél Zrt. mintegy 50 cégnek több mint 1 milliárd  forinttal tartozik a Megyeri híd munkálatai után - emlékeztetett Horváth  László. A hídépítést közbeszerzésen a Hídépítő Zrt. és a Strabag  magyar leányvállalata nyerte el. Az acélszerkezetet a Ganz Acél Zrt. gyártotta, további alvállalkozókat igénybe véve, akik kölcsönzött munkásokat - például hegesztőket, lakatosokat - is foglalkoztattak.

A gyártás a Golgota utcai telephelyen folyt, itt dolgoztak a  gyártásban közreműködők. A második csoportba a fuvarozók tartoznak, akik az acélszerkezeteket Csepelre szállították. Onnan  úsztatták fel a híd elemeit a Dunán Káposztásmegyerre.

Végül a  harmadik ki nem fizetett körbe azok a szerelők - illetve cégeik - tartoznak, akik  a helyszínen állították össze a hidat.

A megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a hét elején  közleményben tudatta, hogy kifizette a fővállalkozókat. A  fővállalkozók is állítják, hogy kifizették az alvállalkozóikat, csak  éppen azok alvállalkozói nem jutottak pénzhez. Horváth László azt mondta, többször próbálták már egy asztalhoz ültetni a három felet, de valaki mindig nemet mondott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.