Tüntetni hívja a HaHa a Békemeneteseket

Ha többször felemelték a hangjukat, hogy a demokratikusan megválasztott kormány akarata érvényesüljön különféle érdekkörökkel szemben, akkor ott a helyük a NAV-botrány kivizsgálását követelő tüntetésen.

Az adócsalókkal szemben a lehető legkeményebben fel kell lépni, ez alól senki sem bújhat ki, lehet kicsi vagy nagy, magyar vagy nemzetközi cég, a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak” – idézi Orbán Viktornak a NAV-botrány kirobbanása után mondott szavait a Civil Összefogás Fúrumnak írt nyílt levedlében a Hallgatói Hálózat. Ennek ellenére a „kemény fellépést” egyelőre nem a visszaélésekkel gyanúsítható cégek vagy a NAV, hanem a bejelentő Horváth Andrással szemben alkalmazzák. Horváth ellen három ügyben indítottak nyomozást, a nála tartott házkutatása során minden bizonyítékot lefoglaltak. Mindezt azután, hogy Horváth az adócsalásban érintett cég nevét is átadta a hatóságoknak. Náluk mikor járnak a rendőrök? Mikor vizsgálják felül a NAV-nál tartott nevetséges, kétnapos belső vizsgálatot? – teszik fel a kérdést.

Kormányra kerülésekor a Fidesz többször tett ígéretet a közélet megtisztítására, a szocialista kormányok alatt történt bűncselekmények kivizsgálására, a bűnösök elszámoltatására. Most a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány alatt felvirágzott, az adóhatósággal összefonódott adócsaló hálózatok felszámolása lenne a cél, amelyre Orbán Viktor vagy Rogán Antal szavai alapján feltételezhetjük, hogy a kormány próbál is erőfeszítéseket tenni. Azonban úgy tűnik, ezeket az erőfeszítéseket a rendőrség és az ügyészség szabotálja. Abba pedig bele sem akarunk gondolni, hogy a kormánypárti politikusok esetleg nem őszinték, amikor azt mondják, ki szeretnék vizsgálni az adócsalásokat – írják.

Önök a közelmúltban többször felszólaltak az ellen, hogy multinacionális cégek megkárosítsák a magyar embereket. Szintén felemelték a hangjukat azért, hogy Magyarországon a demokratikusan megválasztott kormány akarata érvényesüljön különféle érdekkörökkel szemben. Most ismét olyan helyzet állt elő, ahol ki kell állnunk ezekért az elvekért. Ha továbbra is egyetértenek ezekkel, Önöknek is ott a helye december 28-án délután 3-kor a NAV-székház előtt – szól az üzenet a Békemeneteket szervező CÖF-nek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.