Tüntetés Zuglóban: összeállt az ellenzék

A kommunális adó kivetése és a Hermina úti szakrendelő tervezett bezárása ellen tiltakoztak a főváros XIV. kerületében csütörtökön. A demonstrációt közösen szervezte a Demokratikus Koalíció, az LMP, az MSZP, a Szolidaritás és a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete.

Az ellenzéki tüntetésen több százan vettek részt, a demonstrálók megtöltötték a Bosnyák téri templom előtti teret. A civil felszólalók elsősorban a városrész vezetésének gazdálkodását kifogásolták, továbbá ellenezték a Hermina úti szakrendelő bezárását.

A tüntetésen részt vett Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere is, és a mindennapok megváltoztatásához összefogásra, az ott élők közötti párbeszédre szólította a megjelenteket. "Nem pártok és emberek ellen vagyok itt, hanem hogy egy ügyért az emberek végre kinyissák a szemüket, jó reggelt, Magyarország!" - mondta a polgármester.

Közös ügyeket kell keresni - folytatta -, ezért azt kéri, mindenki azon gondolkozzon el, hogy a saját sorsát hogyan tudja jobbá tenni, egymásért való kiállással, párbeszéddel. A szervezők egy tíz méter hosszú pergamenre írt petíciót vittek az önkormányzathoz, ebben a kommunális adó, a szakrendelő megszüntetése, a "szociális érzéketlenség", "az arrogáns, Zuglót nem ismerő, lakosságát semmibe vevő polgármester", valamint "a kerület kifosztása" ellen tiltakoztak.

A városrész vezetése az MTI-hez eljuttatott közleményben visszautasította a demonstráción elhangzottakat, Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve felháborítónak nevezték, hogy "éppen azok a személyek, pártok, szervezetek beszélnek a kerület kifosztásáról, akik a korábbi ciklusok alatt ténylegesen kifosztották Zuglót".

A közlemény szerint a városrészben nincs szó pénzszórásról, a kommunális adót az örökségül hagyott anyagi helyzet miatt kellett bevezetni, a szakrendelő pedig nem szűnik meg, hanem összevonják a kerületi egészségügyi centrummal, amitől az ellátás színvonalának növekedését várják, a rendelési időket pedig meghosszabbítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.