Tulajdonosváltás a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadónál

Hét év után ismét százszázalékos hazai tulajdonba került a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt. (a korábbi Nemzeti Tankönyvkiadó), miután a Sanoma értékesítette tulajdonrészét.

A kiadó által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a tulajdonosváltás a tankönyvkiadó céljait, tevékenységét nem érinti: a vállalat továbbra is a nemzeti köznevelési rendszer megújulásához szükséges minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának. A Sanoma az NTK-t is birtokló magyarországi tulajdonos, az NTK Oktatási Holding százszázalékos tulajdonrészét értékesítette magyar magánszemélyek érdekeltségébe tartó vállalkozásoknak. Az új tulajdonosok meghatározó képviselői a menedzsment vezető tagjai - írták.

A Sanoma azután döntött a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.-t birtokló NTK Oktatási Holding Zrt. értékesítéséről, hogy felismerte, a tulajdonosváltást követően Magyarország legnagyobb oktatási cégcsoportja megfelelően tud majd reagálni a hazai oktatáspolitika változásaira - olvasható a kommünikében, amelyben hangsúlyozták: a változás nem érinti sem a Sanoma, sem az NTK stratégiai elképzeléseit. A menedzsment vezető tagjai nem terveznek jelentős változást a mértékadó magyar tankönyvkiadó céljaiban és vezetésében - jelezték.

A közleményben kitértek arra is: a kiadó az összes iskolai évfolyam minden tantárgyához készít tankönyvet, taneszközöket, a legtöbb tárgyból többfélét is. Az általános és középiskolai, valamint a felsőoktatási kiadványok mellett folyamatosan felvállalja a nem üzleti célú, speciális - többek között a sajátos nevelési vagy a nemzetiségi - igényeket is kielégítő tananyagok fejlesztését - írták.

"A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó a jövőben is a minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának. A kiadó továbbra is mindent megtesz azért, hogy alkalmazkodjon a változó tankönyvpiaci szabályokhoz. A hazai tankönyvpiac meghatározó szereplőjeként felelősséggel tartozunk a pedagógusoknak, gyerekek tízezreinek, a jövő nemzedékeinek" - idézték Kiss János Tamás, az NTK vezérigazgatójának szavait a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.