Túl sokat faragtak az áfából a baranyai erdészek

Közel kétmilliárd forinttal csökkentette az adófizetési kötelezettségét, illetve jogtalanul igényelt vissza általános forgalmi adót az állami tulajdonú Mecseki Erdészeti Zrt. - a gyanú szerint. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adócsalás miatt indított nyomozást.

A bama.hu értesülései szerint a Mecseki Erdészet Zrt. fiktív okiratok felhasználásával több mint kétmilliárd forint összegben csökkentette adófizetési kötelezettségét, illetve jogosulatlanul igényelt vissza általános forgalmi adót. Sárközi Alexandra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóságának szóvivője a nyomozás tényét megerősítette, ugyanakkor a céget nem nevezte meg, ám a portál úgy tudja, az üggyel összefüggésben a Mecseki Erdészet gazdasági vezetőjét a napokban a munkahelyéről vezették el az adónyomozók.

Az ügyészség a bama.hu kérdésére közölte, az ügyben eddig két személy került előzetes letartóztatásba, egyikük beismerő vallomást tett. Valószínűsíthető, hogy a továbbiakban a gyanúsítottak köre bővülni fog. Lázár Andrea, az erdészet sajtószóvivője azt közölte: nem tudják pontosan, hogy milyen ügyben nyomoz a NAV, de az tény, hogy az egyik kollégájukat gyanúsítják valamivel, s hogy az ügyben több munkatársukat is kihallgatták.

Egyelőre csak egy baranyai szereplője van a napokban kirobbant ügynek, de elképzelhető, hogy hamarosan olyan pécsi, baranyai emberekhez is eljuthatnak, akik ma már nem dolgoznak az erdészetnél, de korábban az állami cég alkalmazásában álltak - írja a bama.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.