"Túl vagyunk egy maffiaháborún Simicska és Orbán között"

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az elmúlt öt év kormányzati tevékenységét egyetlen szóval, a korrupcióval össze lehet foglalni.
Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a kormánykonferencián nem az elmúlt éveket értékelik, hanem a menetrendet készítenek a következő évek lopásaihoz.

Mint mondta, az elmúlt öt év kormányzásnak nevezett ámokfutását a magyar embereknek is értékelni kell. A szóvivő szerint az elmúlt években a magyar emberek azt érezték, hogy a gazdaság rosszabbul teljesített, gyengült a forint, az államadósság rekordra nőtt, félmillió magyar menekült el az "Orbán-rendszer elől", a statisztikák szerint négymillió szegény él Magyarországon.

Hozzátette: az elmúlt öt évben odavesztek a szabadság és a demokrácia intézményei. Szóvá tette a többi között a Quaestor-botrányt, a trafikpályázatokat, a kaszinókoncessziókat, a földtörvényt.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: "túl vagyunk egy maffiaháborún" a korábban minden pályázatot elnyerő Simicska Lajos és Orbán Viktor között. A rendszer "Simicskái" most már Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Andy Vajna, ők nyerik a közbeszerzési pályázatokat - közölte.

Elmondta, a DK szerint Orbán Viktortól az lenne az egyetlen elfogadható kormányértékelés, ha "teljes csapatával távozna a hatalomból".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.