Tudott-e Szaniszló Sándor a Főkefés 'házipénztárról'?

A Fidesz XVIII. kerületi politikusai azt firtatják, hogy Szaniszló Sándor kerületi szocialista alpolgármesternek, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottsága elnökének volt-e tudomása arról, hogy a FKF-et "egyfajta házipénztárnak használták az MSZP-SZDSZ-es városvezetők".

Ughy Attila Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselőjelölt és Lévai István Zoltán, a XVIII. kerületi Fidesz-frakció vezetője közleményében pártjuk nevében választ kért Szaniszló Sándortól arra: ha tudott róla, hogy az MSZP-SZDSZ-es városvezetők "házipénztárnak használták" az FKF-et, miért nem jelentette a hatóságoknak, és miért nem indítványozott vizsgálatot.

"Ha nem tudott róla, akkor hogyan igazolhatja tényleges és lelkiismeretes munkavégzését a felügyelőbizottság élén? - kérdezik. Ughy Attila és Lévai István Zoltán közölte: ha Szaniszló Sándor elismeri felelősségét, a Fidesz-frakció azonnali lemondásra szólítja fel. Ezért kérik, tisztázza szerepét a "Főkefe-botrányban".

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya szerdán rendelt el hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást ismeretlen tettes ellen az FKF gazdálkodásával kapcsolatban. A nyomozás elrendelését több hónapig tartó adatgyűjtés előzte meg - írták, hozzátéve: "2010 februárjában a gazdaságvédelmi nyomozók a BKV-val összefüggésben folytatott nyomozás során olyan információk birtokába jutottak, melyek a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél is felvetették annak gyanúját, hogy olyan tanácsadói szerződések születtek, melyek nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak".

A Magyar Nemzet "Az FKF-et is szétlopták?" címmel kedden, címlapon közölt, a HírTV információira hivatkozó írásában azt állította, hogy a BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. is az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelyévé vált az utóbbi években.

Közlemény

A Főkefe Nonprofit Kft. értesítése alapján közöljük, hogy a cikk címében nem a Főkefe nonprofit Kft.-re, hanem a Fővárosi Közterület-Zrt. közkeletű elnevezésére utaltunk. mivel ez a közkeletű elnevezés egyezik a Főkefe Nonprofit Kft. rövidített cégnevével, ezért az esetleges félreértések miatt a nevezett kft.-től elnézést kérünk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.