Tudományos-fantasztikus biztos van a Belvárosban

A képviselő-testület ülésén gratulált Jeneiné Rubovszky Csilla KDNP-s alpolgármester miniszteri biztosi kinevezéséhez Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros fideszes polgármestere május közepén. Ám Juhász Péter, az Együtt alelnöke szerint az elkerülte a kerületvezetők figyelmét, hogy az önkormányzati törvény szerint helyi képviselő nem tölthet be olyan feladatot, amelyre megbízatását a kormánytól vagy valamely kormánytagtól kapta.

Márpedig Rubovszkyt márciusban Seszták Miklós fejlesztési miniszter nevezte ki miniszteri biztossá. Feladata „a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozása".

Rubovszky Csilla. Nincs tudomásunk arról, hogy más doktoranduszok is miniszteri biztosi kinevezést kaptak volna a témaválasztásuk miatt
Rubovszky Csilla. Nincs tudomásunk arról, hogy más doktoranduszok is miniszteri biztosi kinevezést kaptak volna a témaválasztásuk miatt
Földi Imre / Népszabadság

Juhász az összeférhetetlenség megszüntetésére szólította fel Rubovszkyt, akiről korábban az RTL Klub Híradója közölte, 2006 óta tartó belvárosi munkája mellett havi bruttó 580 ezer forintért jogi tanácsokat ad a józsefvárosi önkormányzatnak.

Az egyéni körzetben is megválasztott KDNP-s politikus azonban nem mond le. Szerinte Juhász figyelmen kívül hagyja, hogy megbízatása keretében tudományos kutatói tevékenységet lát el, ami mentesíti az összeférhetetlenség alól. Márpedig – nyilatkozta az Indexnek – miniszteri biztosi kinevezését a „doktori disszertációjával összefüggésben kapta", „egy finn gyártmányú eszköz magyarországi alkalmazhatóságát mérik fel", munkájáért külön díjazásban nem részesül.

Rubovszky tavaly kezdte meg PhD-képzését az ELTE szociológiai doktori iskolájában, így várhatóan a 2017–18-as tanévben végez. Arról, hogy más doktoranduszok is miniszteri biztosi kinevezést kaptak volna témaválasztásuk miatt, nincs tudomásunk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.