„Tudják, hogy drogos?” - dübörög a kampány a belvárosban

Kutyákról, nyulakról, locsolókocsikról és gumiburkolatokról is szívesen nyilatkozik a Fidesz új csodafegyvere a Mai Belvárosban. A lap most egy drogos kampánnyal szórakoztatja az V. kerületieket.

Az adófizetők pénzéből kampányol Juhász Péter (Együtt-PM) ellen az V. kerület „független lapja”, a Mai Belváros. Juhász a Facebookon arról számolt be: többen hívták felháborodva, hogy a Belváros című lap munkatársaként bemutatkozva felhívta őket valaki. Azt kérdezték: tudják-e, hogy Juhász Péter drogos. - Ez már maga a kampány - kommentálta az esetet Juhász Péter képviselőjelölt, aki szerint a „Rogán-Szentgyörgyvölgyi bűnszövetkezet az V. kerületi lakosok pénzéből végigtelefonáltatta a kerület polgárait, hogy lejárassanak”.

A tényállás

Juhász emlékeztetett: ugyanarról a cégről van szó, amelynek Rogánék csaknem 400 millió forintot fizettek ki állítólagos hirdetésekre. Ez nyilvánvalóan nem igaz - tette hozzá -, mert a 40 oldalas lapban közel 2000 oldalnyi hirdetés került volna ennyibe. A büntetőjogban külön tényállás van erre: hűtlen kezelés - jegyezte meg Juhász Péter.

Felvetődik a kérdés

A Mai Belváros főszerkesztője megerősítette, hogy ők rendelték meg a telefonos kutatást. Karalyos József közleményében azt írta, a baloldal olyan embert jelölt polgármesternek a Belvárosban, akit jogerősen kétszer ítélt el a bíróság droggal való visszaélés miatt. Juhász Péter először marihuánát akart becsempészni az országba, majd egy házkutatás során derült ki, hogy kábítószert termelt a lakásában. "A tények ismeretében felvetődik a kérdés, hogy egy ilyen előéletű ember lehet-e polgármesterjelölt, politikus. A Mai Belváros kíváncsi volt az olvasói véleményére, ezért rendelte meg a kutatást, aminek eredményét a következő lapszámban közzé is tesszük".

Szentgyörgyvölgyiszentgyörgyvölgyiszentgyörgyvölgyi

A Mai Belváros függetlenségének ékes bizonyítéka (azon túl, hogy a lap kiadója, az Impress-Régió Kft. - ahogy azt a 444.hu-nál kiszúrták - a tulajdonosa Habony Árpád Aranykéz utcai lakásának) az utolsó három lapszám címlapsztorijának szalagcíme: Szentgyörgyvölgyi Péter - garancia a folytatásra (július 29.); Szentgyörgyvölgyi Péter az új alpolgármester” (július 10.); Szentgyörgyvölgyi Péter a Fidesz polgármesterjelöltje (június 26.).

Rogánrogánrogán

Ez annyiban számít újdonságnak, hogy korábban jellemzően Rogán Antallal tapétázták ki a címlapot. De talán még a polgármester sem nyilatkozott annyit a lapnak, mint a Fidesz új üdvöskéje.

Gumiburkolat

A legutóbbi, július 29-i lapszámban Szentgyörgyvölgyi összesen nyolc cikkben nyilatkozott. A második oldalon interjút közöltek vele Szentgyörgyvölgyi Pléter a belvárosiakért címmel, alatta pedig az Új gumiburkolat a Károlyi-kert játszóterén című cikkben is ő nyilatkozott.

Garancia

A harmadik oldalon világosítják fel - egy egész oldalas, Rogán Antal továbbra is segíti a Belvárost felcímmel közölt cikkben - a címlappal már felcsigázott olvasót, hogy miért Szentgyörgyvölgyi a garancia a folytatásra. A negyedik oldalon a Belváros déli részének megújulásáról szóló cikkből kiderül, hogy mindezt Rogán Antalnak köszönhetjük. A devizahitelesekről szóló cikk üdítő kivételnek számít: ebben a fideszes Nyitray Zsolt nyilatkozik arról, hogy a baloldali kormányok felelősek a helyzetért.

Állatbarát

Az ötödik oldalon ismét Szentgyörgyvölgyi mosolyog ránk a Kutyabarát Belváros című cikkhez mellékelt fotóról, míg a Nyáron is söpörnek és locsolnak című dolgozatban nem más, mint Szentgyörgyvölgyi nyilatkozik arról, milyen tiszta lett a belváros. A hatodik és a hetedik oldal vezető cikkeiben (Felújítják a Vadász utcai nyugdíjasházat; Mindenki nyula: Karcsi otthona a Károlyi-kert) szintén Szentgyörgyvölgyi nyilatkozik. Igen, még a nyulakról is.

A keresztrejtvény megfejtésére már tippelni sem mernénk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.