Pár tucatnyi fiatal tüntetett a Nagy Imre-szobornál

Pár tucatnyi középiskolás diák tüntetett a Kossuth téren a Nagy Imre-szobornál az alaptörvény negyedik módosítása ellen.

A tüntetőknél mécsesek, molinók – “Demokráciát”, “Alkotmányt!” felirattal – voltak, és a már megismert rigmusokat skandálták: Nem hagyjuk!, Demokráciát!

Tudósítónknak ez egyik tüntető elmondta, hogy bármit is írnak róluk, ők magánemberként vannak a helyszínen, és a mostani akcióval csak jelezni akarták, hogy a köztársasági elnök aláírásával még nincs vége a megmozdulásoknak.

Pár tucatnyi középiskolás diák tüntetett a Kossuth téren

A tünetés fél 7 után pár perccel véget is ért.

Tucatnyi fiatal ugrott át a Parlamentet elzáró virágládákon és futott fel az épület lépcsőjére, ahol egy “Alkotmányt!” feliratú molinót feszítettek ki. A kiérkező rendőrök igazoltatták őket, majd elkobozták a molinójukat is, ám ekkor a fiatalok egy másikat vettek elő, “Demokráciát” felirattal. Nem sokkal később nagyjából ötven rendőr jelent meg a helyszínen, de sokáig ők sem csináltak semmit, a fiatalok szabadon állhattak a Parlament lépcsőjén a szakadó hóesésben. Később a rendőrök mégis léptek, egyesével vitték ki az elzárt területen kívülre a tüntetőket. A kicipelt tüntetők szabadon távozhattak. A NOL úgy tudja, az összes résztvevő ellen szabálysértési eljárást kezdeményez a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.