Trükkösen ekézi Mesterházyt a Nézőpont Intézet

Csak a választók 5-6 százaléka támogatja a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát - adta ki legfrissebb felmérésének eredményét a Nézőpont Intézet. Igaz, a kérdés időpontjában Mesterházy még nem is volt jelölt.

A Nézőpont Intézet által - a Heti Válasz megrendelésére készült - felmérés szerint, ha most vasárnap lennének a választások: Orbán Viktornak nem volna komoly kihívója.

A megkérdezettek 38 százaléka választaná a Fidesz kormányfő-jelöltjét, őt Bokros Lajos követi 16 százalékkal, Morvai Krisztina 6 százalékot kapott, míg a szocialista Mesterházy Attilát csak a megkérdezettek 5 százaléka jelölte meg. A Nézőpont Intézet kiemeli, hogy kutatásuk szerint Bokros még a szocialisták körében is népszerűbb az MSZP frakcióvezetőjénél.

Csak a választók 5-6 százaléka támogatja a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét, Mesterházy Attilát
Mesterházy Attila

Az eredmény azonban igencsak trükkös, miután a Nézőpont Intézet felmérésének készítésekor Mesterházy még nem is volt hivatalos jelölt. A kutatás során feltett kérdés így hangzott: "Ha ön dönthetne a miniszterelnök személyéről, kit választana?". Négy megadott személy közül lehetett választani: Mesterházy, akiről akkor még csak találgatások voltak; Orbán és Bokros, valamint a Jobbik-színekben politizáló Morvai Krisztina.

A kapcsolat.hu oldalán megjelent egyik blogbejegyzés szerint ezek után nem meglepő, hogy - nem tudván még mi lesz az elnökség álláspontja - a szocialisták közül is többen Bokrosra szavaztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.