Trócsányi cáfolja, hogy Matolcsy unokatestvére lenne

Érthető, hogy senki sem szívesen vallja magát Matolcsy György rokonának, amikor a népes család újabb és újabb tagjairól derül ki, hogy ilyen-olyan állásokat, zsíros megbízásokat kaptak a botrányos pénzosztásáról elhíresült, Matolcsy által vezetett MNB alapítványai környékén.

Hétfőn a parlamentben éppen emiatt revolverezte a jegybankelnököt Bárándy Gergely, felemlegetve, hogy az MNB-alapítványok körül hemzsegnek a Matolcsy-rokonok. Az MNB elnöke válaszul azzal próbálta bagatellizálni az ügyet, hogy neki rengeteg rokona van, például Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kasnyik Márton, "az MNB-hez kritikus újságíró" is az unokatestvére. Matolcsy azt állította, Trócsányival a Darányi-Héjjas családon keresztül állnak rokonságban.

A HVG megkereste ezzel kapcsolatban az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályát, ahol azt a meghökkentő választ kapták, hogy "Trócsányi László igazságügyi miniszter nem unokatestvére és nem is rokona Matolcsy György jegybankelnök úrnak, illetve nem áll rokonságban a Darányi-Héjjas családdal sem".

Ezek szerint tehát vagy olyan nagy a család, hogy már Matolcsy sem tudja számon tartani, hány rokona van, vagy Trócsányi vesztette el a fonalat. Esetleg valóban rokonok, csak ezt kínos lenne bevallania az igazságügyi miniszternek. A negyedik lehetőségbe már bele sem merünk gondolni - miszerint a jegybankelnök kormánytagokat próbálna beleráncigálni az MNB-botrányba, mintegy terítve a felelősséget. 

Kíváncsian várjuk ezek után Kasnyik Márton coming out-ját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.