Trafikügyben borítanak a hajdúsági szocialisták

"Egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velünk, meggondolandó" - írta a fideszes alelnök a fideszes elnöknek trafikügyben. A Hajdú-Bihar megyei MSZP összegyűjtötte a legkirívóbb eseteket a megyéből, ennek ismeretében felszólítják a fideszes megyei vezetőket, hogy mondjanak le.

A Fidesz ezúttal szó szerint lenyúlta a „dohányt”! Mára országos botránnyá dagadt a kormánypárt trafikmutyija: csalódott pályázók tüntetnek, újságírók, jogvédők, politikusok próbálnak betekinteni – egyelőre mindhiába - a pályázati folyamatba, igaz már egy beismerő vallomás is elhangzott egy fideszes politikus részéről az ügyben, hiszen Hadházy Ákos szekszárdi képviselő beszélt az elbírálás részleteiről - olvasható abban a közleményben, amelyet csütörtökön adott ki Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke és Gurzó László megyei alelnök.

Mint írják, nincs illúziójuk arról, hogy Hajdú-Bihar megyében ne a Fidesz meghatározó személyei bírálták volna el ténylegesen a pályázatokat, ne fideszes pártvezetők tettek volna határozott ajánlást ebben az ügyben. Az egyik hajdúszoboszlói hírportál például Kocsis Róbertnek, a megyei közgyűlés fideszes alelnökének, a Fidesz városi elnökének leveléből idéz, amelyben a helyi jelentkezőkről, és azok megbízhatóságáról értesíti Bodó Sándort, a közgyűlés szintén fideszes elnökét: „egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velünk, meggondolandó. Ráadásul konkurenciát támaszt annak, aki velünk van ősidők óta!”.

A Magyar Szocialista Párt Hajdú-Bihar megyei szervezete azt tartaná meggondolandónak Kocsis Róbert helyében, ha lemondana mandátumairól és kivonulna a közéletből. Egyben felszólítják Bodó Sándor parlamenti képviselőt, a megyei közgyűlés fideszes elnökét, hogy a Kocsis Róbert által a trafikügyben neki írt levelét hozza nyilvánosságra.

Mint a szocialisták írják, Bodó Sándor a választási körzetek átalakítása nyomán országgyűlési képviselő-jelölt lesz Hajdúszoboszlón is. Fölteszik a kérdést: "vajon azért is fontos, hogy kié a dohánytrafik, mert a nemzeti együttműködés rendszerének együttműködő trafikosa majd a Fidesz képviselője mellett kampányol 2014-ben?".

Kathiné Juhász Ildikó és Gurzó László a Vagy.hu portállal folytatja a sort, amely szerint Debrecenben a korábbi Fidesz-frakcióvezető, Sásdi András hozzátartozói is nyithatnak trafikot, de információik szerint a jelenlegi frakcióvezető, Balázs Ákos családja is szert tehet most némi dohányra.

Mint írják, Hajdúszoboszlón és Nádudvaron kapott koncessziót Petrovics Ferenc családja, aki a FIDELITAS vezetőjeként vállalt közszereplést. Bihartordán és Nagyrábén annak a Módos Imrének a felesége nyert, aki tagadhatatlanul a kormánypárthoz köthető. Módos Imre neve már felmerült a földügyben is, így lehet, hogy nem elég a föld, már a dohány is kell! Ráadásul több trafikot is nyithat például az a fideszes politikus, a volt hajdúsámsoni alpolgármester, aki ellen éppen a napokban emelt vádat az ügyészég vesztegetés miatt. 

Végül így fogalmaznak: természetesen nem gondolják, hogy minden nyertes a Fideszhez köthető, de bármennyire is takargatja szennyesét a Fidesz, amennyiben 2014-ben az MSZP kormányzati pozícióba kerül, haladéktalanul kivizsgálják a botrányos trafikpályázat során megkötött koncessziós szerződéseket.

Erre reagálva Bodó Sándor fideszes parlamenti képviselő, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke közölte: "a sajtóban megjelent, zavaros - és politikai erkölcsömmel összeférhetetlen levéllel kapcsolatos - információkat egyértelműen visszautasítom és elhatárolódom mindentől, ami abban megfogalmazódott". Hozzátette: "ilyen levelet nem olvastam, a trafiküggyel egyáltalán nem foglalkoztam. Az ezzel kapcsolatos hamis vádak alaptalanságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy lakóhelyemen a trafikkoncessziót helyi politikai ellenfelem
vállalkozása nyerte el".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.