További rezsicsökkentésről tárgyalt a kormány

A kormány keddi ülésén tárgyalta a további rezsicsökkentés lehetőségét - tájékoztatta a Kormányzati Információs Központ az MTI-t.

Rögzítették: a kormány nem azért indult el az emberek és a családok indokolatlanul magas terheinek mérséklése útján, hogy a felénél vagy a negyedénél megálljon. A kabinet a jövőben sem az "energiaszolgáltatók lobbijára", nyereségére, ultimátumaira figyel, hanem megfizethető közszolgáltatásokat kíván biztosítani az embereknek, sőt további árcsökkentéseket készít elő - olvasható a közleményben.

A Magyar Hírlap kedden arról írt, hogy az energiaszolgáltatók lobbizásának eredményeként az egyszeri, tízszázalékos rezsicsökkentéssel az idén véget ért az energiatarifák mérséklése.

A kormány korábbi döntése értelmében tíz százalékkal csökken a gáz, a villany és a távhő ára január 1-jétől. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője január 7-én az M1 egyik műsorában arról beszélt, a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja és szerinte tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.