Tovább zuhan a magyarországi születések száma

Az előzetes adatok szerint 2011. első negyedévében 21 181 gyerek született, több mint 10 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH gyorstájékoztatójából.

A halálozások száma 34 763 volt, ami 3,9 százalékos emelkedést jelent a 2010 január–márciusi időszakhoz képest. A természetes fogyás 13 582 fő volt, 3701-gyel több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 9 millió 975 ezer fő.

Az előzetes adatok szerint 2011. első három hónapjában felgyorsult a születésszám csökkenése. A január–februári mintegy 8 százalékos csökkenést követően márciusban 14,5 százalékkal kevesebb gyermek jött világra, mint egy évvel korábban. A születésszám összességében 10,2 százalékkal csökkent, ez 2407-tel kevesebb újszülöttet jelentett az előző év azonos időszakához képest.

A születések száma különböző mértékben változott a régiókban. Mindenütt csökkent, de a csökkenés mértéke Észak-Magyarországon és Dél-Alföldön kisebb, a Nyugat-Dunántúlon pedig nagyobb volt. A halálozások száma valamennyi régióban meghaladta az előző évit, az emelkedés Közép-Magyarországon és Közép-Dunántúlon volt a legnagyobb, Nyugat-Dunántúlon a legkisebb.

A házasságkötések számának az elmúlt hónapokban észlelt emelkedő iránya megtorpant, mivel márciusban már közel 6 százalékkal kevesebb házasságkötés történt, mint egy évvel korábban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.