Tovább robog az EP-expressz

Gőzerővel folyik az Európa Parlamenti választási kampány. A pártok persze olykor elfeledkeznek arról, hogy milyen választás lesz június 7-én. Mondatmustra azoktól, akik többé-kevésbé megtartották "az irányt".

(Schmitt Pál) Az európai parlamenti választás főpróbája a hazai országgyűlési képviselői választásnak, ami nem tudni mikor következhet be, de a legtávolabbi időpontot alapul véve is kilenc hónap múlva megtörténik - mondta Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője pénteken Szolnokon.

(Szent-Iványi István) Európa politikai arculatát három nagy "politikai család" határozza meg, és Magyarország számára nagyon fontos, hogy mindháromban erős, hatékony képviselettel rendelkezzen - mondta Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti listavezetője Salgótarjánban.

(Zsiros Zsolt) Minden debreceni fejlesztés az Európai Unió (EU) és a magyar kormány támogatásával jött ugyan létre, de a siker az minden egyes debreceni polgár közös eredménye, nem a pártoké - jelentette ki Zsiros Zsolt, az MSZP városi elnöke pénteken, reagálva a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint "hazug kampányt folytat az MSZP az európai uniós pénzekről Debrecenben".

(Kolompár Orbán) Az MCF Roma Összefogás Párt roma fejlesztési alap létrehozását tartja szükségesnek Magyarországon az Európai Unió segítségével - jelentette ki Kolompár Orbán pénteken Gyöngyösön.

(Tarlós István) Nincs sikeres Magyarország sikeres főváros nélkül, a város az állami politika függvénye - mondta Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője pénteken, Budapesten. Azt kérte: a június 7-ei európai parlamenti választáson mindenki vigyen magával legalább tíz embert.

(Farkas Flórián) Magyarország megvalósíthatja az integrált cigánypolitikai modellt, s ez például szolgálhat Európa számára, ha azonban nem indul el a roma integráció, Európa szembekerül egy "ketyegő bombával"- jelentette ki Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke egy hódmezővásárhelyi fórumon.

(Dávid Ibolya) Bokros Lajos június 3-án, szerdán délután a Vista Rendezvényközpontban várja a listát állító pártok képviselőit - áll az MDF elnökének, Dávid Ibolyának közleményében.

(Göncz Kinga) Magyarország szempontjából nem mindegy, hogy milyen arcát mutatja az Európai Parlamentben (EP) és más európai intézményekben, az ország negatív megítéléséhez azonban nagyban hozzájárult a Magyar Gárda - mondta Göncz Kinga, az MSZP EP-listájának vezetője Veszprémben.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.