Tovább nyomoznak Portik-ügyben

Két hónappal meghosszabbították a hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt indított nyomozást Portik Tamás és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető találkozóinak ügyében.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben a nyomozás folyamatban van, a meghosszabbított határideje augusztus 7. Gyanúsított kihallgatására eddig nem került sor - tette hozzá.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő korábban arról tájékoztatott: február óta újra nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóinak ügyében. Az Alkotmányvédelmi Hivataltól (AH) érkezett bejelentés nyomán rendeltek el nyomozást, amelyet a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója és egy magánszemély két egyeztetése alapján folytatnak - közölte. Amíg az AH nem oldotta fel a találkozók leiratának titkosságát, a nyomozás egésze is titkos volt.

Az AH április végén oldotta fel a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát. Az anonimizált leiratokat feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.