Tovább menne a Reformszövetségnél az MSZP?

A strukturális változtatások tekintetében a Reformszövetség javaslatainál is tovább kell menni - nyilatkozta Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke. A részleteket Gyurcsány Ferenc jelenti be a szombati pártkongresszuson.

A strukturális változtatások tekintetében a Reformszövetség javaslatainál is tovább kell menni és további kiadáscsökkentésre is szükség van - mondta Kiss Péter pénteken a TV2 Tények című műsorában.

Az MSZP alelnökének megfogalmazása szerint egyetértenek a Reformszövetséggel abban, hogy távlatosabban kell gondolkodni, de a szövetség javaslatainak egy részét azért nem lehet jó szívvel támogatni, mert azok nem teljesítik a nagyobb gazdasági növekedés és foglalkoztatás megőrzésének feltételét. Hozzátette ugyanakkor: "még talán a Reformszövetség által az asztalra tett javaslatoknál is messzebb kell menni, különösen ami a strukturális változtatásokat illeti".

A konkrétumokat firtató kérdésre Kiss Péter azt mondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök várhatóan erről beszél majd az MSZP kongresszusának szombati ülésnapján. A kancelláriaminiszter szerint több kiadáscsökkentésre van szükség, olyan javaslatok kellenek, amelyek mérséklik a magyarországi kockázatokat. Példaként az adósságállomány, illetve a magándevizahitel-állomány csökkentését említette.

Mindezen túlmenően szükség van strukturális reformokra is, tette hozzá Kiss Péter, és arra, hogy a szociális kérdést tágabb értelemben, ne csupán segélyezési kérdésként, hanem társadalmi kérdésként tűzzék napirendre.

Arra a kérdésre, hogy ezeket a szigorú intézkedéseket jóváhagyja-e a kongresszus, az MSZP alelnöke azt mondta, ha a kongresszus nem járul ezekhez hozzá, akkor bizalmi kérdéssé kell alakítani. "Akkor adunk nagyobb biztonságot az embereknek, ha továbbmegyünk az intézkedésekben" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a biztonság most nem a puhább, hanem a határozottabb lépésekkel érhető el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.