Tovább keresik az eltűnt dombrádi kisfiút

Magyar gyártmányú buszokkal frissíti elöregedett járműparkját a Pannon Volán. Tovább keresik a hétfőn eltűnt dombrádi kisfiút. Szombathelyen 77 évesen is napi öt órán át rendel dr. Rőthy, a nemrég arany díszoklevelet kapott szombathelyi háziorvos. Vidéki lapszemle.

Magyar buszokkal erősít a Pannon Volán


Ez év tavaszától 2009. áprilisáig összesen 13 új buszt vásárol a pécsi székhelyű Pannon Volán Zrt., írja a Dunántúli Napló szerdai száma. Az új járművek mindegyike magyar gyártású Credo busz. A buszvásárlás összesen egymilliárd forintba kerül, amihez a 860 dolgozót foglalkoztató, nyereségesen gazdálkodó, állami tulajdonú cég 520 milliós költségvetési támogatást kap. A Pannon Volán 325 busszal évente 21 millió utast szállít, s a cég járműparkja – az új Credo-k ellenére is – meglehetősen koros, a társaság buszainak átlagéletkora ugyanis 13 év. (Tudósítónktól)

Tovább keresik az eltűnt kisfiút


Tovább kutatnak a hétfőn eltűnt, 13 éves dombrádi kisfiú után. Édesanyja hétfőn este jelentette be a gyerek eltűnését a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település rendőrőrsén, miután a fiú az iskolából nem ment haza. A rendőrök kutatócsoportot hoztak létre, ellenőrizték azokat a helyeket, ahol elképzelhetőnek tartották a gyerek felbukkanását. A kisfiú néhány holmiját kedden délelőtt megtalálták a Tisza partján, így a szakemberek a speciális mentők bevonásával a folyót is átvizsgálják. Egyelőre nem tudni, baleset történt-e vagy csak elbujdosott a fiú – olvasható a mai Kelet-Magyarországban. (Tudósítónktól)

Ötven év a gyógyításban


Nemrég vette át arany díszoklevelét a Pécsi Tudományegyetemen dr. Rõthy István szombathelyi háziorvos. A hetvenhetedik évében járó doktor még ma is naponta 4-5 órát rendel és a betegágyakhoz is kijár. A gyógyító apja is orvos volt, és mind a négy gyermeke is ezt a hivatást választotta. Rõthy István és fia, Péter egy rendelõben dolgoznak, sõt a statisztikák szerint az idõs doktor apjával és fiával együtt éppen száz évet töltött körzeti orvosként. Az orvosdinasztia mai legidõsebb tagja azt vallja: egy-egy beteg vizsgálata valóságos próbatétel – olvasható a Vas Népe szerdai számában. (Tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.