Tovább gördül az ünnepi sztrájk

Pár ezren sztrájkolnak, mégsincs vasúti közlekedés az országban. Kevés az esély arra, hogy az ünnepek alatt vonattal normálisan lehessen közlekedni.

A fővárosban csak a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, a Nyugati és a  Déli pályaudvarokról indítanak vonatokat; vidéken vegyes a kép - tájékoztatott a MÁV Zrt. sajtófőnöke,  Kavalecz Imre hétfőn reggel.

Vác, Veresegyház és Esztergom megközelíthető a Nyugatiból, a Déliből Székesfehérvárra,  Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosig el lehet jutni.

A ceglédi vonatok és a Szeged felőliek Kőbánya-Kispestig  közlekednek. Rákoson, Aszódon és Hatvanban  sztrájkolnak, ezért csak Pécel és Gödöllő között jár egy-egy vonat. A szolnoki és a  ceglédi pályaudvarok is üzemelnek.

Szeged állomás nem indít, nem fogad, a budapesti közlekedés  Kiskundorozsma állomásról bonyolódik. Szeged és Kiskundorozsma  között autóbuszok szállítják utasainkat. Szeged-Rókusról kisebb  késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok  Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes,  Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között.

Az észak-magyarországi térségben Miskolc Tiszai pályaudvaron  sztrájkolnak, ezért Ózd felé, továbbá Hidasnémeti, Szerencs felé  nincs vasúti összeköttetés. Nyékládháza és Hort-Csány között azonban  járnak a vonatok. Debrecen, Nyíregyháza környékén közlekednek a vonatok,  Mátészalkán viszont nem járnak.

Mi a helyzet a Dunántúlon? Szombathely még mindig nem tud indítani  és fogadni vonatokat, Kaposvár térségében akadozik a közlekedés.

A MÁV-START Zrt. honlapján az utazni készülők figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedés helyzetét. A Sztrájk  percről-percre rovatban rendszeresen frissítik a személyszállító  vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információkat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.