Tovább gördül az edelényi polgármester 'gumikalapácsos' állítása

Egy volt roma vezető pontosan tudja, hogy csak a romák tíz százalékánál lehet olyat tapasztalni, melyről nemrég az edelényi fideszes polgármester beszámolt. A Magyar Nemzet az ügy fölmelegítésére vállalkozott.

Roma vezető a vállalhatatlan cigányokról címmel számol be a Magyar Nemzet az edelényi polgármester botrányos állításának folytatásáról. Igenis vannak a környéken a cigány kisebbség soraiban olyanok, akik az emelt családi pótlék reményében kárt igyekeztek tenni magzatukban, de ez a jelenség csak a cigányság tíz százalékát kitevő, „vállalhatatlan" réteg körében létezik - állítja az edelényi kistérséghez tartozó Szendrő volt cigány önkormányzati vezetője, Glonczi Tibor.(Ez utalás arra, amit Molnár Oszkár állított: roma asszonyok gumikalapáccsal verik a hasukat, hogy fogyatékos gyermekük legyen - A Szerk.)

A volt roma vezető úgy vélte, "ahelyett, hogy egyesek keresztes háborút folytatnának az edelényi polgármester ellen, aki erről a szörnyű jelenségről először mert településvezetőként beszélni, inkább szembe kellene nézni a valósággal a becsületes roma és nem roma társadalom érdekében".

Glonczi Tibor, a "volt" helyi roma vezető elmondta, mindenki tud efféle esetekről, ezek azonban korántsem a cigányság egészét jellemzik, csak azokat, akik lejáratják az etnikumot. Glonczi állította: egyszer "maga is tanúja volt, hogy egy környékbeli, saját háza előtt álló, várandós roma asszony ittasan gyógyszereket szedett be. Szemrehányására, miért teszi ezt, az asszony állítólag azt válaszolta, legalább több lesz a családi pótléka. Ezzel szemben Káló Jenő, a helyi cigány önkormányzat jelenlegi elnöke a Hírszerzőnek azt mondta, õ nem tud ilyen esetekről, csak olyanról, hogy a kisebbség körében vérfertőzés következtében született fogyatékos csecsemő - olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.