Tovább apad a Tisza

Tovább apadnak a folyók a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz tartozó területen; hétfőre a Berettyó torkolati szakaszán is elsőfokúra mérsékelték a készültséget.

Bara Sándor védelemvezető ismertetése szerint a Berettyó Szeghalomnál egy nap alatt 12 centimétert apadt, hétfő reggel 387 centiméteres vízállást regisztráltak, így a folyó teljes szakaszán elsőfokú az árvízvédelmi készültség. Tovább apad a Tisza is, amelynek vízszintje Tokajnál vasárnap óta 27 centimétert csökkent. A folyó Rakamaz és Tiszafüred közötti szakaszán két védelmi szakaszon elsőfokú a készültség.

Az igazgatóság területén egyedül a Hortobágy-Berettyó bal partján tartanak fenn harmadfokú készültséget Bucsa és Nádudvar között, hiszen annak vízszintje a mértékadó borzi mércénél hétfő reggel 394 centiméter volt. A folyó apadása lassú, naponta 1-2 centimétert csökken a vízszint, ami több, mint 40 centiméterrel haladja meg a harmadfokú riasztási szintet.

Bara Sándor elmondása szerint a Tiszántúlon hét védelmi szakaszon, összesen háromszáz kilométeren védekeznek az árvíz ellen, az árhullámok levonulása során a töltések állékonyságát veszélyeztető jelenségek nem léptek fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.