Tovább vadásznak a megbízókra

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség az ausztriai A4-es autópályán egy Kecskemétről indult magyar kamionban megtalált 71 halott bevándorló ügyében az osztrák rendőrséggel közös nyomozás keretében.
Csiszér-Kovács Viktória rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a szombaton az esti órákban egy bolgár férfit vettek őrizetbe a nyomozók Budapesten. Őt is embercsempészettel gyanúsítják, mint a korábban elfogott és szombaton előzetes letartóztatásba helyezett három bolgár és egy afgán férfit.

Úgy tudjuk, az embercsempész bűnszervezet magyarországi szálainak felgöngyölítése ezzel még mindig nem fejeződött be. A nyomozók a gyanúsítottak kapcsolatrendszerét igyekeznek feltérképezni, hogy tisztázzák, kik bízták meg gyanúsítottakat a 71, nagyrészt szír menekült Ausztriába szállításával halálkamionként elhíresült egykori hűtőkocsival.

A rendőrség közleményében emlékeztetett rá, hogy az NNI az osztrák rendőrséggel közösen nyomoz az eset teljes körű felderítése érdekében. Bár döntés még nincs, nagy valószínűséggel valamennyi nálunk elfogott gyanúsítottat rövid időn belül átadjuk az osztrák hatóságoknak. (F. Gy. A.)

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.