Tóth József örök és megbonthatatlan

A fél tízes adatok szerint nem csak az látszik biztosnak, hogy Tóth József elsöprő fölénnyel nyert, de az is, hogy a kerület minden egyéni körzetét elvitte az MSZP, csak a kompenzációs lista mandátumarányai tűnnek kérdésesnek.

Jelenleg úgy fest, hogy a Fidesznek 3, az LMP-nek 1, a DK-Együtt-PM-MoMa-szövetségnek 1 vagy 2 mandátuma lesz, ennek függvényében jut, vagy nem jut a Jobbik is helyhez a képviselőtestületben.

Az MSZP alpolgármestere, Borszéki Gyula lapunknak nyilatkozva a közös munka elismerésének tekinti a szavazók döntését, bár Tóth József személyes érdemeit is nagyon fontosnak tartja. Szabados Péter helyi PM-elnök, mint mondja, kicsit még bízik abban, hogy a végelszámolásnál mégis sikerül egy kerületet elvenniük a szocialistáktól, ő és egy jelölttársa nem állnak egészen reménytelenül. Ha így alakul, vagy ha listáról tudnak két mandátumhoz jutni, azzal már nem lesz elégedetlen.

Tempfli József, az LMP listavezetője, aki minden bizonnyal bejutott, csak annyit mond, hogy úgy tűnik, bejött Tóth József taktikája, az, hogy nem egyezett ki a többi baloldali párttal. A másodiknak befutó Fidesz nevében nyilatkozó Kurucz Dániel helyi Fidelitas-elnök kerületi munkájuk igazolásának tekinti, hogy pártja eredménye 1-2%-ot javult az EP-választások óta, de az az MSZP „liberális” kihívóinak gyenge szereplése miatt ez nem lehetett elég az egyéni győzelmekhez. Mint mondta, úgy tűnik, hogy az EP-választáson a DK-t és az Együtt-öt választó szavazók ma jelentős részben úgy döntöttek, hogy inkább lesznek szocialisták, mint liberálisok. Azt, persze, ő is hangsúlyozta, hogy az adatok még nem a végleges eredményt mutatják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.