Törvényt sértett a fideszes polgármesterjelölt

A helyi választási bizottság szerint megsértette a választási törvényt a Fidesz-KDNP dombóvári polgármesterjelöltje, amikor egy önkormányzati rendezvényre a maga nevében hívta meg a dombóvári időseket - olvasható a dombóvári önkormányzat határozatában.

A bizottság a jogsértést Tóth Gyula, az MSZP városi elnökének kifogása nyomán állapította meg. A szocialista politikus azt sérelmezte, hogy Patay Vilmos, a Fidesz-KDNP jelöltje szórólapján a dombóvári önkormányzat, a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a Gunaras Zrt. által időseknek szervezett gunarasi rendezvényre a saját nevében hívta meg nyugdíjasokat - olvasható a dombovar.hu-n.

A határozat szerint a szórólap kívülálló számára megtévesztő; azt a látszatot kelti, hogy Patay Vilmos polgármester-jelölt teszi lehetővé a rendezvényen az ingyenes részvételt, még akkor is, ha tartalmazza, hogy Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvár és Környéke Többcélú Társulás és Gunaras Zrt. a szervező.

A választási bizottság szerint a kifogásolt szórólap megsértette a választási törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét, és Patay Vilmost a további jogszabálysértéstől eltiltotta.

Dombóváron október 11-én rendeznek időközi polgármester-választást azután, hogy június 17-én lemondott Szabó Loránd, a város korábbi szocialista polgármestere. A választáson három jelölt, Krajczár Antal (független), Krauss Péter (MSZP) és Patay Vilmos (Fidesz-KDNP) indul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.