Lex Éger: újra alkotott a személyre szabott törvénygyár

Új kamarai választásokat tartanának ősszel, s többé nem lehetne országos tisztségviselő az, aki kétszer betöltött már hasonló tisztséget. A kedden felbukkant javaslatot állítólag a MOK renitenskedő elnökére szabták, el is nevezték rögtön Lex Égernek.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának kedd délutáni ülésén – amelyen a legújabb egészségügyi salátatörvény tervezetét tárgyalták – bukkant fel az a módosító indítvány, amely alapvetően szabná át a köztestületek és a kormány között közel egy éve megkötött megállapodást – adta hírül a Medicalonline

A kedd délután felbukkanó módosítást a bizottság elnöke jegyzi, és ha elfogadják, ugyanazon választott kamarai tisztségviselő csak két ciklusban tölthetné be a pozícióját. A tervezet szerint 2012. október 31-ig megtartandó új választásokon nemcsak a szakdolgozói és az orvosi kamara elnökének kellene a papírforma szerint búcsút vennie választott tisztségétől, hanem azoknak az alelnököknek, felügyelő- és etikai bizottsági vezetőknek és tagoknak, főtitkároknak, titkároknak, országos szakmai tagozatok vezetőinek, akik korábban már kétszer ellátták jelenlegi feladatukat. 

Éger Istvánt korábban már kétszer megválasztották a MOK elnökének, s úgy tűnt, az igencsak önjáró, az ágazat új vezetőivel bizonyos kérdésekben kompromisszumot kötni nem hajlandó kamarai vezetőtől úgy tud az egészségpolitikai kormányzat feltűnésmentesen megválni, ha deklarálja: aki kétszer már volt, harmadszor nem választható meg a köztestület első emberének – állítja a cikk írója, Horváth Judit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.