Törvénymódosítást javasol az antiszegregációs kerekasztal

Törvénymódosítást javasol az antiszegregációs kerekasztal annak érdekében, hogy érthetőbbé váljon, az oktatással kapcsolatos jogszabályokban nincs szó szegregáló feltételek kidolgozásáról.
Az antiszegregációs kerekasztal csütörtöki budapesti ülését követő sajtótájékoztatón Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár elmondta, a résztvevők megfogalmaztak egy a köznevelési törvényt módosító javaslatot, amely reményeik szerint még érthetőbbé teszi, hogy „szó nincs szegregáló feltételek kidolgozásáról".

A helyettes államtitkár közlése szerint döntöttek egy sokrétű, komplex beavatkozási tervről is, amely magában foglalja a szemléletváltást, és nemcsak az iskolás korú, hanem a kisebb gyermekek megszólítására is kiterjed. A kerekasztal az előkészítő megbeszélések hosszú sora után komoly, sok feladatot hozó, de vállalható döntést hozott - értékelte a tanácskozást Langerné Victor Katalin.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága az antiszegregáiciós kerekasztal által kezdeményezett módosítással együtt kívánja megtárgyalni a köznevelési törvény módosítását ezért a testület ezért csütörtöki ülésének napirendjéről levette a javaslatot. Az ülésen elnöklő Balla György (Fidesz) javaslatára a testület pénteki ülésén tárgyalja az előterjesztést, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma benyújtja a kerekasztalon résztvevők által javasolt módosítást. A tárca korábban azt közölte az MTI-vel: a köznevelési törvény tervezett módosítása nem teszi lehetővé a gyermekek elkülönítését, éppen megfelelő keretszabályokat kíván biztosítani a hatályos törvények betartásához.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.