Simicska fénye hirtelen beragyogta a Magyar Nemzetet

Simicska Lajos kínosan kerüli a nyilvánosságot, most azonban megjelent egy sárvári rendezvényen, és mosolyogva tűrte, hogy fotózzák. Társaságában feltűnt többek között a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője, a Class FM vezérigazgatója és Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter is.

Háromnapos ünnepséggel avatták a sárvári Vadkert Majorban létrehozott lovascentrumot. Pénteken Sárvárra települt a Class FM „zászlóshajója", a „Magyarország legkedveltebb reggeli műsoraként" reklámozott Morning Show.

Liszkay, Simicska, Németh és a volt miniszter asszony férje Sárváron
Hegedűs Márta (Magyar Nemzet) / Forrás

A rádió honlapja lelkesen számolt be arról, hogy a Class FM munkatársai „belevetik magukat mindabba, amit a festői környezet tartogat számukra". Sebestyén Balázs például megmutatta, „nem csak a mikrofonnal, hanem a gyeplővel is remekül bánik", Vadon Jani a „ménes legnagyszerűbb lovát ülte meg", Rákóczi Feri pedig „elkészíti a helyi specialitást a vasi vargányás tojást, illetve azt is megtanulta, hogyan kell patkolni".

Szombat délután derült ki, mire a nagy felhajtás.

A Magyar Nemzet online oldala „Átadták a sárvári lovascentrumot" címmel közölt tudósítást. A modern, Európában elfogadott szerkezetű lovaspálya és a mellette fekvő épületek felújítása ötszázmillió forintba került – mondta az avatóünnepségen Németh Gyula, a Mezort cégcsoporthoz tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. idegenforgalmi és vadászati üzem igazgatója.

Önmagában még ez sem szenzáció. Az viszont már annak számít, hogy az átadóünnepségen – mint a Mezort cégcsoport egyik tulajdonosa – az a Simicska Lajos is megjelent, akinek neve újabban a Fidesz körül kirobbant gazdasági belviszály kulcsszereplőjeként forog a sajtóban, és akiről az elmúlt másfél évtizedben fotó is alig-alig készülhetett.

A Magyar Nemzet szöveges tudósításához mellékelt galéria 12 felvételből áll, kapaszkodjunk meg, Simicska Lajos 4, azaz négy fotón is látható – hol társaságban, hol egyedül. És hogy kik voltak még ott? Nem fontossági, hanem a képek megjelenési sorrendjében: Pusztai Zsuzsanna (Simicska Lajos felesége és üzlettársa, a HVG korábbi cikke szerint a Mezort Zrt-nek is tulajdonosa), Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője, Nyerges Attila, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt tanácsadója (ahogyan több portál is megjegyezte: a közgépes Nyerges Zsolt testvére), Purgai Ferenc, a Mezort Zrt. vezérigazgatója, Kondora István (Fidesz-KDNP), Sárvár polgármestere, Németh Gyula, a Mezort Zrt.-hez tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. idegenforgalmi és vadászati üzemigazgatója, Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója, Fonyó Károly, az MKB Veszprém elnöke, Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter, a takarékszövetkezetek integrációjáért felelős államtitkár, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Simicska a Hír TV tudósításának a végén is felbukkan, az MTI figyelmét azonban elkerülte az esemény: a távirati iroda hírei között nem találtunk tudósítást a sárvári avatásról.

A Class FM, a Hír TV és a Magyar Nemzet is Simicska érdekeltségébe tartozik. Lapunk szeptember 12-én írt arról, hogy a miniszterelnök legszűkebb környezetéből kiszivárgott információk szerint a megbékélés ára Simicska médiabefolyásának és portfóliójának a feladása „részben vagy egészben". Ennek fényében különös jelentőséggel bír, hogy Simicska Lajos nyilvánosan együtt mutatkozott médiabirodalmának több meghatározó szereplőjével.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.