'Történelmet hamisít a Fidesz és a Jobbik'

A fővárosi MSZP-frakció vezetője szerint a Fidesz és a Jobbik meghamisítja a történelmet azzal, hogy vissza akarja vonni Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány Budapest-díját.

Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva azt mondta: felháborítónak tartják, hogy "a fideszes városvezetés a jobbikos cinkosaikkal együtt" történelemhamisítást végez. "A rend őreiből lesznek a vádlottak és a (...) rendbontókból, gyújtogatókból lesznek a hősök, ez a jelenkori történelemhamisítás" - fogalmazott.

A Kertész Ákos író díszpolgári címének visszavonására tett fideszes javaslatról szólva azt mondta, a legostobább jelenkor az, amelyik ma akarja megítélni egy író munkásságát. Horváth Csaba szerint Kertész Ákos szavai - József Attila, Ady Endre és Petőfi Sándor több verséhez hasonlóan - a hazaszeretetről szólnak.

"József Attila, Ady Endre és Petőfi Sándor soha az életben nem kerülhetett volna bele az irodalomkönyvekbe, ha az akkori jelenkor kitörölte volna egyes verseik miatt, amelyek hazafisága nem kérdőjelezhető meg, és ezeknek a túlfűtött hangulata minden magyar számára a hazaszeretetet jelképezi, és ezt Kertész Ákos esetében más színezetben olvasni a legnagyobb butaság" - mondta a szocialista politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.