Török Zsolt a "gazdinak csaholó pincsi kutyákról"

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek két év kormányzás után már az eredményekről kellett volna számot adnia a héten véget ért konzultációsorozatán, ám ehelyett azt mutatta meg, hogy a jövőben inkább erővel, "Észak-Koreát idézően" gyakorolná hatalmát.

Török Zsolt, a szocialisták szóvivője szombaton, az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, a kormányfő álkonzultációt folytatott saját "szatellitszervezeteivel", a valódi érdekképviselők kritikái hatására pedig a miniszterelnök "elvesztette a józan eszét".

A politikus szerint Orbán Viktor csütörtöki nyilatkozatában saját nemzetét is leszólta, félázsiainak titulálva a magyarokat azáltal, hogy egy nem demokratikus rendet is felvillantott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vezetőivel folytatott találkozóján.     

Az MSZP szóvivője a "gazdinak csaholó pincsi kutyákhoz" hasonlította a kormányfővel tárgyaló szervezetek egy részét, például a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (Magosz), amely közlése szerint egy szót sem szólt akkor, amikor az "egész ország a földoligarcháktól hangos". Török Zsolt ide sorolta Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét és a Fidelitast is, kiemelve, hogy utóbbi ifjúsági szervezet némán tűrte a "felsőoktatási tandíj bevezetését és a keretszámok megvágását".     

Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnöknek konzultációi során arról az "átverésről" kellett volna beszélnie, amellyel két évvel ezelőtt választásokat nyertek. Mint mondta, az ígért egymillió új munkahely időarányos részének létrehozása helyett "lassan már csak egymillió állás marad", hiszen a versenyszférában drasztikusan csökkent a foglalkoztatottak száma.     

Török Zsolt szólt arról, hogy a Fidesz ígért adócsökkentést is, ám ehelyett csak "saját adóikat mérsékelték", miközben a dolgozók 82 százaléka rosszabbul járt az "igazságtalan egykulcsos szja és a huszonhat hónap kormányzás alatt bevezetett huszonhat új adó miatt". Közölte: az MSZP ezzel szemben új alternatívát kíván nyújtani, ennek érdekében készítik el őszre alternatív jövő évi költségvetésüket és dolgozni ki átfogó programot a 2014-es országgyűlési választásokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.