Toroczkaiék "hatalmas demonstrációra" készülnek

Ha nem engedik ki a terrorcselekmény elkövetésével és emberölés előkészületével gyanúsított Budaházy Györgyöt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom "hatalmas" tüntetést szervez az Igazságügyi Minisztérium elé július 4-én - ezt jelentették be a szervezet vezetői.

A Nemzeti nyomozó iroda épülete előtt megtartott sajtótájékoztatón Toroczkai László, a Hatvannégy  Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli, és Zagyva György Gyula tényleges elnök számolt be arról, hogy megvárják, hogyan dönt az őrizetbe vétel 72 órája után a bíróság, de nem hagyják annyiban, hogy "Gyurit" koholt vádak alapján letartóztatták.

Zagyva arról beszélt, szerinte a leggusztustalanabb az, hogy Budaházy saját maga sétált be a rendőrség Teve utcai székházába, méghozzá azért, hogy bejelentsen egy 27-ére a Venyige utcai börtön elé tervezett tiltakozó demonstrációt a "bebörtönzött hazafiak"védelmében. Ott, a Teve utcában fogták le a rendőrök, s vették őrizetbe.

Toroczkai szerint, aki az MTV-székház 2006-os ostroma óta különösen respektált személyiség a szélsőjobb táborban, Budaházy letartóztatása az EP-választások eredményére való közvetlen reagálás a hatalom részéről, politikai koncepció része. Ehhez járult az is, tette hozzá, hogy a hétvégén a Jobbik, a HVIM, a Magyar Gárda és más radikális szervezetek együttműködésről állapodtak meg Szegeden.

Toroczkai amnesztiát követelt mindazok számára, akiket a "csalással győzelemre jutott" hatalom 2002 óta bebörtönzött. A követelésnek július 4-én akarnak nyomatékot adni, amikor is a "valódi nemzeti oldal" az Igazságügyi Minisztérium előtt "hatalmas demonstrációt" tart.

Nem mondták, de ez az időpont a 2002-es Erzsébet hídi csata hetedik évfordulója. Itt tűnt föl a választási "csalások" ellen föllépő Budaházy György első alkalommal.

Toroczkai László és Zagyva György Gyula a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épülete előtt
Toroczkai László és Zagyva György Gyula a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épülete előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.