Toroczkai berágott Kövér László házelnökre

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tett Toroczkai László, jobbikos politikus Kövér László ellen, amiért a házelnök kitiltotta őt a Parlamentből. Válaszul Toroczkai Ópusztaszerről tiltaná ki Kövért.

Hivatali visszaélés miatt a legfőbb ügyésznél feljelentette Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési képviselője. Erről maga az ellenzéki politikus számolt be a távirati irdodának.

A jobbikos képviselő elmondta: azért tett feljelentést, mert május 20-án a kapuőrség Kövér László személyes utasítására nem engedte be az Országgyűlés épületébe. Toroczkai László külföldi vendégeinek szerette volna megmutatni a koronát és a Parlament épületét, valamint az M43-as autópálya szegediek számára fizetőssé tétele ügyében szeretett volna jobbikos országgyűlési képviselőkkel találkozni.

Toroczkai szerint a házelnök nem csak hivatali visszaélést követett el, hanem "teljesen törvénytelenül azt a népképviseleti tevékenységét is korlátozta az ellenzéki politikusnak, amelyre a választópolgárok jogosították őt fel."

A jobbikos politikus kiemelte, hogy az elmúlt egy évben többször is járt már a Parlamentben, tehát Kövér László nemrégen adhatta ki a kitiltására vonatkozó utasítást. Toroczkai László szerint ez az intézkedés "egy kicsinyes, személyes bosszú lehet Kövér László részéről, aki már évek óta mocskolja" az általa vezetett Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat és a személyét is.

A jobbikos politikus hozzátette: a feljelentés mellett a Csongrád Megyei Közgyűlésben kezdeményezi azt is, hogy Kövér Lászlót tiltsák ki a megyei fenntartású ópusztaszeri Történeti Emlékparkból. Toroczkai László hangsúlyozta: Kövér Lászlóval ellentétben - aki, mint mondta nem indokolta az ellenzéki képviselő kitiltását a Parlamentből - ő meg is tudja indokolni a házelnök kitiltását.  Június 4-én ugyanis az emlékparkban tartózkodó Kövér László meg akarta nézni a Feszty-körképet, és ezért "testőrei meglehetősen bunkó módon kizavarták a 2500 forintos belépőjeggyel bent tartózkodó látogatókat" mielőtt a házelnök belépett volna az épületbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.