Hatalmas a torlódás Hegyeshalomnál

Akadozhat az átkelés a magyar–osztrák határon, mivel nyugati szomszédunk egyenruhásai hétfő reggel óta szigorúbban ellenőrzik az átlépőket, hogy kiszűrjék az embercsempészeket.

Hétfőn reggel nyolc órától elkezdték a burgenlandi–magyar határszakasz ellenőrzését, írja a kisalfold.hu. Emiatt kilenc órától mintegy háromszáz méter hosszan torlódtak fel az autók az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál.

11 óra után a Kelénpatak (Klingenbach) és Sopron közötti határátkelőnél is elkezdődött az ellenőrzés. Itt főként a kisteherautókat állítják meg, törekedve arra, hogy ne zavarják a forgalmat. Olyan torlódás, mint Hegyeshalomnál előfordult, itt nincs.

A hétfői akcióban Burgenlandban 120 katona vesz részt. Hans Niessl, a tartomány vezetője korábban azt közölte, az embercsempészet visszaszorítása érdekében a határellenőrzés fontosabb, mint a kerítésépítés. Tájékoztatása szerint ezekben a hetekben több embercsempészt fognak el Burgenlandban, mint tavaly ilyenkor. Februárban hat, márciusban tizenkettő, s április első hétvégéjén nyolc embercsempészt vettek őrizetbe.
 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.