Torgyánék is bejentkeztek a választásokra

Újabb öt pártot vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB), ezzel 14-re emelkedett azon jelölőszervezetek száma, amelyek megméretnék magukat az áprilisi választáson.

A testület jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Torgyán-Kisgazda-Koalíciót, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot (MSZDP), a Szociáldemokrata Pártot (SZDP) , továbbá a Magyar Demokrata Fórumot (MDF) és a Magyarországi Kisebbségek Pártját (MKP).

Az áprilisi országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben pártjelöltek és független jelöltek is indulhatnak, de területi és országos listát csak pártok állíthatnak. Ehhez azonban előbb be kell jelenteniük magukat az illetékes választási bizottságnál. Az OVB-nél azoknak a pártoknak kell nyilvántartásba vetetniük magukat, amelyek több megye, vagy valamely megye és a főváros területén kívánnak jelöltet vagy listát állítani.

Az OVB korábban már jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Civil Mozgalmat (CM), a Magyar Szocialista Pártot (MSZP), az Új Szociáldemokrata Néppártot (ÚSZNP), a Demokrata Uniót (DU), valamint a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért (VSZ), a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ), a Magyar Republikánus Politikai Párt (MRPP), a Liberális Roma Unió Párt (LRUP)és a Történelmi Szövetség, Kisgazdák-Szociáldemokraták Párt (Történelmi Szövetség) nevű pártokat.

A jelölő szervezetek között így már négy olyan párt is van, amely a nevében viseli a "szociáldemokrata" jelzőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.