Tömegsírt találhattak az újpesti piacépítők

Leállították az újpesti piacnál folyó építkezést, amelynél vélhetően világháborús tömegsírra bukkantak – derül ki Wintermantel Zsolt, a kerület polgármesterének Facebook-bejegyzéséből.

Mint írja: az Újpesti Piac és Vásárcsarnok Kft. pénteken tett bejelentést az Újpesti Rendőrségen, mely szerint a kerület központjában lévő épületek hőellátásának biztosításához kapcsolódó beruházás kivitelezője feltételezhetően emberi maradványokat talált.

Tájékoztatása szerint a távhővezeték nyomvonalán mintegy 1,8 m mélyen, feltehetően emberi csontokat és ruhamaradványt, valamint katonai kulacsot találtak. A régészeti örökségvédelmi hatástanulmány szerint a területen és környékén régészeti lelőhely nem ismert, így valószínűsíthetően egy világháborús tömegsírt talált a kivitelező.

További intézkedésig az adott területen a munkálatokat felfüggesztették és a területet lehatárolták. A kivitelező az illetékes szakhatóságokkal együttműködik, sőt, ha szükséges, a feltáráshoz biztosítja a műszaki és egyéb feltételeket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.