Tömegesen távoztak Seszták minisztériumából

Úgy tűnik, a nemzeti fejlesztési miniszter körül mindig történik valami. A Hivatalos Értesítő 2014. évi 39. számából kiderül, hogy a tárcánál közel kétszáz alkalmazott jogviszonya szűnt meg május óta.
Seszták Miklós minisztériumában a kormánytisztviselők nagy többségét elbocsátották, csupán öt embert helyeztek át máshova. A kirúgott tisztviselők helyett 42 újat neveztek ki.

A hvg.hu információi szerint a tömeges jogviszonymegszűnés mögött a fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakítása áll. A NFM elmondása szerint sokan nem akarnak újra kormánytisztviselők lenni, mert az egyes szervek integrációja miatt alacsonyabb jövedelem járna nekik.

A Népszabadság cikksorozatát követően Sesztákot csütörtökön a Magyar Nemzet és az Együtt-PM is lemondásra szólította fel, amiért a nemzeti fejlesztési miniszter véthetett az ügyvédek etikai szabályzata ellen azzal, hogy ügyvédként ellenjegyzett olyan cégpapírokat, amelyeken ő maga is aláíró. Ezen kívül több száz olyan cég alapításában működött közre, amelyek szinte kivétel nélkül jelentős köztartozásokat felhalmozva szűntek meg. Egyik vállalata pedig egy ciprusi bejegyzésű offshore társasághoz köthető.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.