Tömeges létszámleépítésre készül a BKV

Kétszáz főt érintő létszámleépítésre készül a BKV. A szakszervezet tiltakozik, és kész sztrájkolni is.

"Tarlós István főpolgármester, Vitézy Dávid és Bolla Tibor vezérigazgatók előzetes, személyes ígéretével ellentétben a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) ma arról értesült, hogy a Budapesti Közlekedési Zrt .(BKV) 200 főt érintő csoportos létszámleépítésre készül" - hívta fel a figyelmet közleményében a BKSZSZ.

A szakszervezet tiltakozik a bejelentett intézkedési terv ellen, és "minden eszközt felhasznál e terv megvalósulásának megakadályozása érdekében, beleértve ebbe akár a sztrájk eszközét is" - közölték. Úgy fogalmaztak: remélik egyúttal, hogy a BKV hozzájuk nem tartozó szakszervezetei is ugyanígy gondolkodnak, és cselekednek e kérdésben.

Megjegyezték: a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK)  tömeges létszámfelvétele mellett a BKV-nál leépítés van napirenden, miközben ezt semmi nem indokolja. Közölték azt is: egyeztetést kezdeményeztek a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével (VTDSZSZ) közösen a főpolgármesternél, és várják a BKV tárgyalási, konzultációs meghívását is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.