Tomcat nyilvánosságra hozta a kurucinfo szerkesztőinek nevét

Az egyik állítólagos szerkesztő cáfolta, hogy bármilyen köze lenne a portálhoz. A férfi azt mondta, hogy korábban több helyen is megjelent ilyen feltételezés, és többször pert nyert ez ügyben.

A Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás ellen is jogi lépésekre készül. Kijelentette, hogy az ügybe egyébként nem akar belefolyni, de "Tomcat pálfordulása finoman szólva is érdekes".

Polgár Tamás azután hozta nyilvánosságra az állítólagos főszerkesztő és a szerkesztők nevét, hogy csütörtökön egy őt bíráló cikk jelent meg a kurucinfo portálon. A portált 2005-ben regisztrálták az arizonai Scottsdale-ben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly augusztusban kérte Takács Albert akkori igazságügyi minisztertől, hogy vizsgálja meg, milyen alkotmányos eszközök állnak rendelkezésre a portállal szembeni fellépésre.

Tavaly októberben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és a Legfőbb Ügyészség úgy tájékoztatott, hogy gyakorlatilag az Egyesült Államoktól függ, ők tudnak-e tenni valamit a honlap esetleges jogsértő tevékenységének megakadályozására.

A honlap idén nyáron leállt. Draskovics Tibor igazságügyi miniszter július 21-én azt közölte, hogy a magyar hatóságok kérésére hallgattatták el az Egyesült Államokban az egy ottani szerverről üzemelő portált. Az oldal augusztusban újraindult.

Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter augusztus 22-én azt közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) továbbra is minden törvényes eszközzel fellép a kurucinfo működtetése ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.